Etkö voi poistaa paikallisesti tallennettua sisältöä Tiedostot-sovelluksesta? Tässä mitä tapahtuu

Applen Files-sovellus on tuonut uusia tuottavuusmahdollisuuksia iOS: lle ja iPadOS: lle, mutta se ei silti ole täydellinen.

Vaikka yleistä mediaa ja paikallista tallennustilaa on nyt tuettu, Applen Files-sovellus ei todellakaan tunnu todelliselta PC-tiedostonhallinnalta. Tämä on todennäköistä, koska sen ei todellakaan ole tarkoitus olla. Sen sijaan se on linkki iCloud Driveen, jossa paikallinen tallennustila on heitetty päälle.

Liittyvät:

    Pilvipohjaisen tallennuksen painottaminen voi itse asiassa aiheuttaa ongelmia, kuten lukija Michael Overly totesi. Onneksi meillä voi olla ratkaisu.

    Tässä on, mitä sinun pitäisi tietää ongelmasta ja mahdollisesta kiertotavasta.

    Ongelma

    Tiedostot-sovellus on kätevä, mutta entä jos et voisi poistaa pilvestä lataamiasi tiedostoja?

    Liian tavoittanut meitä ja tuonut tiedostomme Files-sovelluksen virheen, joka on toistaiseksi jäänyt melko huomaamatta. Pohjimmiltaan tiedostojen lataaminen iCloud Drivesta Tiedostot-sovelluksen On My iPhone / iPad -osioon toimii vain yhdellä tavalla. Selitetäänpä.

    Kuten Overly huomautti, kun napautat iCloud Drivessa olevan tiedoston pientä pilvikuvaketta, se ladataan paikalliseen tallennustilaan. Hän selittää, että tiedostoa ei voida "laittaa" takaisin iCloud Driveen poistamatta sitä kokonaan.

    Ensi silmäyksellä tämä näyttää olevan merkittävä valvonta Applen tiedostojen hallintajärjestelmässä. Laitteelle paikallisesti tallennettujen tiedostojen poistaminen ei olisi tehokkuuden ja tuottavuuden käyttäjien suuri haittapuoli.

    Mutta teimme vähän enemmän kaivamista ja huomasimme, että tämä on itse asiassa tarkoitettua käyttäytymistä.

    Mitä tapahtuu?

    Lyhyesti sanottuna iCloud Drive -osiossa tallennetut tiedostot ja Omassa laitteessa (Laitteessa) olevat tiedostot eivät ole sama.

    Tiedostot-sovelluksen iCloud Drive -osioon tallennetulla sisällöllä on usein pieni pilvikuvake, jossa on alaspäin osoittava nuoli. Tämä tarkoittaa, että he ovat tällä hetkellä pilvessä ja ne on ladattava ennen kuin he voivat käyttää niitä tai tarkastella niitä.

    Kun olet ladannut sen, sitä ei todellakaan voida poistaa manuaalisesti paikallisesta tallennustilasta poistamatta sitä myös iCloudista. Mutta jälleen kerran, tämä on tarkoitettua käyttäytymistä.

    On parasta ajatella, että kaikki iCloud Driveen tallennetut asiat ovat vain yhdessä paikassa. Vaikka lataat sen, tiedosto on edelleen vain pilvessä.

    Toisin sanoen, ainoa ero pilvikuvakkeen välillä ei ole, että laite yrittää säästää paikallista tallennustilaa ja kaistanleveyttä olematta välimuistissa tiedostoa paikallisesti.

    Laitteessasi näkyy tiedostokuvake, mutta sen sisältöä ei tallenneta paikallisesti. Kun napsautat sitä ja pilvikuvake katoaa, sen sisältö tallennetaan paikallisesti välimuistiin. Kyllä, nämä paikallisesti välimuistissa olevat kohteet vievät teknisesti tilaa laitteellasi. Mutta iOS, macOS ja Applen muut käyttöjärjestelmät poistavat ne automaattisesti, jos tarvitset tilaa.

    Applen järjestelmissä otetaan huomioon monet tekijät, kuten kuinka usein käytät tiedostoa, kuinka suuri se on ja kuinka paljon tilaa on jäljellä.

    Jos se havaitsee, että se voi poistaa paikallisen välimuistin häiritsemättä työnkulkua, niin se tapahtuu.

    Yhteenvetona

    Joten yhteenvetona:

    • ICloud Driven tiedostot tallennetaan vain pilveen, vaikka pilvikuvake ei tule näkyviin.
    • Tiedoston vieressä oleva pilvikuvake tarkoittaa, että sitä ei tallenneta välimuistiin paikallisesti.
    • Jos pilviä ei ole, voit nähdä tiedoston sisällön. Mutta teknisesti sitä ei tallenneta paikallisesti.
    • Apple-käyttöjärjestelmät selvittävät automaattisesti, tarvitsetko paikallisten välimuistien käyttämää tilaa, ja poistat ne vastaavasti.
    • Näitä tiedostoja ei voi poistaa manuaalisesti. (Oikeastaan ​​siellä On yksi tapa: kirjaudu ulos iCloudista. Tämä poistaa kaikki paikallisesti tallennetut välimuistisi, mutta on objektiivisesti niskakipu.)

    Mahdollinen kiertotapa

    Applen järjestelmät ovat melko älykkäitä, etkä todennäköisesti löydä itsesi loppuvan tallennustilasta, vaikka käytät usein tiedostoja iCloud Drivesta.

    Toisaalta on olemassa tapa kiertää edellä mainittu hämmennys ja ladata tiedostot itse paikalliselle tallennustilallesi. Tämä voi olla kätevä tapa, jos et pidä automaattisesta prosessista iOS: ssä ja iPadOS: ssa.

    Nämä tiedostot vievät tilaa laitteellasi (ja todennäköisesti enemmän tilaa kuin pilviversiot). Voit kuitenkin poistaa ne kokonaan vaikuttamatta pilvipalvelun kopioon.

    Näin voit tehdä sen iPhonessa tai iPadissa.

    Vaikka et voi poistaa manuaalisesti paikallisesti tallennettuja pilvivälimuisteja, tämä menetelmä on tapa ladata tiedosto paikallinen kopio laitteellesi.
    • Avaa Tiedostot-sovellus iOS-laitteellasi. (Varmista, että olet hakemistossa, jossa on tiedostoja eikä vain kansioita.)
    • Napauta Valitse oikeassa yläkulmassa.
    • Valitse tiedosto.
    • Napauta kansiokuvaketta alavalikkorivillä. Tämä on “kopioi” -valikko.
    • Valitse tiedostolle uusi sijainti Tiedostot-sovelluksen On My iPhone- tai My iPad -osiossa.
    • Hit Copy.

    Tässä vaiheessa Files luo uuden kopion tiedostosta valitsemallesi sijaintiin. Tämä on itsenäinen kopio, joka on täysin erillinen iCloud-kopiosta. Tämä tarkoittaa, että voit poistaa sen vaikuttamatta pilviversioon.

    Uusimmat viestit