Onko sinulla uusi Mac? Näin voit käyttää Applen Migration Assistantia

On useita syitä, miksi haluat kopioida sisältösi Macista toiseen.

Ehkä haluat yksinkertaisesti siirtää tiedostoja. Tai ehkä sinulla on uusi Mac ja haluat siirtää käyttäjätilisi vanhasta koneesta.

Onneksi jälkimmäisessä tapauksessa Applella on sisäänrakennettu järjestelmä, jonka avulla käyttäjät voivat helposti siirtää käyttäjätilit Macista toiseen. Sitä kutsutaan Migration Assistantiksi. Näin voit käyttää sitä.

Ennen kuin aloitat

merkintä: Käyttäjätilin siirtäminen tällä menetelmällä vaatii OS X Snow Leopard v10.6.8: n tai uudemman. Varmista myös, että vanhalla Macilla on tietokoneen nimi.

Todellisen siirtymisprosessin suorittaminen on hieman erilaista kulkemasi reitin mukaan. Mutta tässä artikkelissa oletetaan, että sinulla on molemmat Macit vierekkäin.

LIITTYVÄT:

    Jos sinulla on macOS Sierra tai uudempi, aseta molemmat Macit vierekkäin ja varmista, että Wi-Fi on päällä. Jos jommassakin Macissa on OS X El Capitan, sinun on yhdistettävä molemmat Macit samaan Wi-Fi (tai Ethernet) verkkoon.

    Jatkaaksesi, sinun on myös määritettävä uusi Mac vähintään yhden käyttäjän kanssa.

    Migration Assistant -sovelluksen käyttö

    • Käynnistä Migration Assistant molemmissa Mac-tietokoneissa. Sen pitäisi sijaita Sovellukset-osion Lisäohjelmat-kansiossa.
    • Klikkaus Jatkaa molemmissa Mac-tietokoneissa.
    • Sinun uusi Mac, valitse Mac-, Time Machine- tai käynnistyslevyltä.
    • Valitse Jatkaa.
    • Sinun vanha Mac, valitse tietojen siirtämisen vaihtoehto Maciin.
    • Sinun uusi Mac, sinun pitäisi nähdä luettelo "lähteistä" - lähinnä asioista, joista voidaan siirtyä. Valitse Mac, jolla on siirrettävä käyttäjätili.

    Tässä vaiheessa saatat nähdä turvakoodin näkyvän molemmissa näytöissä. Tämän on tarkoitus vähentää mahdollisuutta, että huonot toimijat sieppaavat tietojasi. Varmista vain, että koodi on sama molemmissa Mac-tietokoneissa.

    • Uuden Macin pitäisi näkyä uusi luettelo siirrettävistä kohteista. Valitse vain kohteet, jotka haluat siirtää. Yleensä sinun tulisi tarkistaa kaikki, ellei ole toista käyttäjää, jonka et halua siirtyvän.
    • Klikkaa Jatkaa. Tässä vaiheessa siirtymisprosessi tapahtuu. Odota vain - se voi viedä jonkin aikaa.
    • Kun kaikki on valmis, tarkista vielä, että kaikki tiedot ja asetukset ovat kunnossa.
    • Lopuksi, tee täydellinen varmuuskopio uudella Mac-tietokoneellasi.

    Muutama lisähuomio

    Vaikka tämä on koko siirtoprosessi, on vielä muutama hyödyllinen asia mielessä.

    Entä jos Mac-tietokoneeni eivät voi olla vierekkäin?

    Jos molemmista Mac-tietokoneista ei jostain syystä voi olla vierekkäin, kun Wi-Fi on päällä, on olemassa vaihtoehto, joka luottaa Time Machineen.

    Pohjimmiltaan sinun kannattaa tehdä täydellinen varmuuskopio Time Machine -asemaan. Ota sitten asema mukaasi uuteen Maciin ja liitä se.

    Sieltä käytät Migration Assistantia. Yllä olevat vaiheet ovat samat, paitsi että sinun ei tarvitse tehdä mitään vanhalla Macilla.

    Kun valitset lähteen, josta siirrytään, valitset tietyn varmuuskopion Time Machine -asemalle, kun se tulee näkyviin.

    Entä nämä sovellukset?

    Sovellukset voidaan siirtää osana Migration Assistant -prosessia, mutta sinun kannattaa olla tietoinen lisensseistä.

    Kuten iOS: ssä, sovelluksen lataanut alkuperäinen käyttäjätili saattaa “omistaa” sovelluksen. Tämä voi olla ongelmallista, jos yhdessä Macissa on useita Apple ID: itä.

    Aina kun päivität sovellusta uudessa Macissa, sinun on syötettävä ladatun alkuperäisen Apple ID ja salasana. Jos se olet sinä, se on hieno. Mutta jos se ei ole, voi olla ongelma.

    Käyttäjätilin poistaminen vanhasta Macista

    Mutta entä jos annat vanhan Macisi pois tai asetat sen yksinkertaisesti "perhetietokoneeksi"? Näissä tapauksissa sinun on poistettava siirtynyt käyttäjätili.

    Varmista vain, että olet kirjautunut järjestelmänvalvojan tilille ennen jatkamista.

    • Avaa vanhassa Macissa Järjestelmäasetukset.
    • Napsauta Käyttäjät ja ryhmät.
    • Napsauta vasemmassa alakulmassa olevaa lukkoa ja kirjoita salasana.
    • Valitse siirtämäsi tili.
    • Napsauta - -kuvaketta alareunassa.
    • Sinun pitäisi nähdä uusi nopea ponnahdusikkuna. Valitse sinulle järkevin vaihtoehto (lisätietoja näistä alla)
    • Napsauta Poista käyttäjä.

    Jos et ole varma, mikä poistovaihtoehto valita, sinun on tiedettävä niistä.

    1. Tallenna kotikansio levykuvaan poistaa käyttäjätilin ja kotihakemiston, mutta tallentaa sisällön Poistetut käyttäjät -kansioon.
    2. Älä muuta kotikansiota poistaa käyttäjätilitiedot, mutta jättää käyttäjätiedostot ehjiksi.
    3. Poista kotikansio poistaa järjestelmätiedot ja tiedostot.

    Toivomme, että pidit tästä artikkelista hyödyllistä. Kerro meille, jos sinulla on kysyttävää alla olevien kommenttien avulla.

    Uusimmat viestit