Kuinka peruuttaa iCloud-tallennustilaus menettämättä tietoja

Tallitatpa iCloudiin riippumatta siitä, ymmärrätkö sen vai et. Siksi sinun on oltava varovainen, ettet menetä tietoja, jos päätät peruuttaa maksullisen iCloud-tallennustilauksen.

Apple antaa jokaiselle käyttäjälle 5 Gt ilmaista tallennustilaa käytettäväksi iCloudin kanssa. Se ei yleensä riitä tilaa, joten monet meistä maksavat enemmän tallennustilaa kuukaudessa iCloud-tilauksella.

Mutta jos liittymisväsymys vie sinut alas, voit peruuttaa maksullisen iCloud-tallennustilan menettämättä mitään arvokasta tietoa.

Mikä on iCloud?

Saatat huomata maksavasi iCloud-tallennustilaa ymmärtämättä täysin, mitä iCloud on. Otetaan hetki esiin joitain iCloud-perusteita varmistaaksemme, että haluat silti peruuttaa sen.

iCloud on Applen pilvitallennuspalvelu, joka synkronoi laajan valikoiman tietoja kaikilla Apple-laitteillasi iPhonista iMaciin. Voit jopa synkronoida tietoja Windows-tietokoneeseesi iCloud for Windows -sovelluksella.

Suosituin iCloudin kautta tallennettava ja synkronoitava sisältö sisältää:

  • Valokuvat ja videot
  • Asiakirjat ja tiedostot
  • iCloud-sähköpostit
  • Kalenterit
  • Muistutukset
  • Huomautuksia
  • Ja enemmän
iCloud synkronoi valokuvat, asiakirjat ja muut tiedot Apple-laitteissasi.

Kun iCloud otetaan käyttöön, nämä tiedot latautuvat pilveen ja tulevat saataville kaikille muille laitteillesi.

Toinen iCloudin merkittävä käyttö on varmuuskopioida iPhone, iPad tai iPod touch. Nämä iCloud-varmuuskopiot päivittyvät automaattisesti pitämään suojatun kopion tiedoistasi pilvessä, jos kadotat, vahingoitat tai päivität laitettasi.

Mitä tapahtuu tietoihin, kun peruutat iCloud-tilauksesi

Kun peruutat iCloud-tallennustilauksen, Apple vähentää tilisi maksuttomaan 5 Gt: iin. Jos iCloudiin on tallennettu yli 5 Gt tietoa, Apple ei yleensä poista sitä vielä 30 päivän ajan.

iCloud ja kaikki siihen liittyvät palvelut lakkaavat toimimasta, kunnes käyttösi pienenee alle 5 Gt: iin tai ostat lisää tallennustilaa uudelleen. Jos et tee tätä 30 päivän kuluessa, Apple alkaa poistaa iCloud-tietojasi.

Ei ole mitään tapaa palauttaa sitä uudelleen, kun se tapahtuu.

Apple tarjoaa useita iCloud-tallennusvaihtoehtoja. Kuvahyvitys: Apple

Jos olet valmis minimoimaan käytön 5 Gt: iin tai vähemmän, voit peruuttaa maksullisen tallennustilan tilauksen ja silti käyttää iCloudia ilmaiseksi.

Näin voit tehdä sen.

Vaihe 1. Ota selvää nykyisestä iCloud-tallennustilan käytöstä

Ota hetki selville, kuinka paljon iCloud-tallennustilaa sinulla on ja mihin sitä käytät tällä hetkellä. Voit tehdä tämän iPhonesta, iPadista, iPod touchista, Macista tai Windows-tietokoneesta.

Kirjoita muistiin, kuinka paljon tietoja sinun on poistettava, jotta käyttösi olisi alle 5 Gt. Katso sitten tietyt sovellukset tai palvelut, jotka vievät eniten tallennustilaa, ja selvitä, mistä sinun on päästävä eroon tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Tarkista iCloud-käyttösi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa:

  1. Mene Asetukset> [Nimesi]> iCloud> Hallinnoi tallennustilaa.
  2. Ruudun yläosassa oleva kaavio näyttää koko tallennustilan ja käytön.
  3. Vieritä luetteloa alaspäin nähdäksesi, kuinka paljon tilaa kukin palvelu tai sovellus käyttää.
Tarkista iCloud-käyttö laitteen asetuksista.

Tarkista iCloud-tallennustila Macissa:

  1. Avaa Omena valikko ja siirry kohtaan Järjestelmäasetukset> Apple IDja napsauta sitten iCloud sivupalkista.
  2. Ikkunan alaosassa kaavio näyttää koko tallennustilan ja käytön.
  3. Klikkaus Hallitse nähdäksesi kuinka paljon tilaa kukin palvelu tai sovellus käyttää.
Löydä iCloud-käyttösi Macin Järjestelmäasetuksista.

Tarkista iCloud-tallennustila Windows-tietokoneella:

  1. Avata iCloud Windowsille.
  2. Ikkunan alaosassa kaavio näyttää koko tallennustilan ja käytön.
  3. Klikkaus Varastointi nähdäksesi kuinka paljon tilaa kukin palvelu tai sovellus käyttää.
iCloud for Windows näyttää käyttösi ikkunan alaosassa.

Vaihe 2. Vähennä iCloud-tallennustilan käyttöä

Sinulla pitäisi nyt olla käsitys tiedoista, jotka sinun on poistettava iCloudista, jotta käyttösi olisi alle 5 Gt. Poista nämä ylimääräiset tiedot ennen iCloud-tallennustilauksen peruuttamista, jos et voi palauttaa niitä jälkikäteen.

Vähennä iCloud-tallennustilan käyttöä seuraavasti:

Lataa ja arkistoi haluamasi tiedot

Jos laitteellasi on tarpeeksi ilmaista tallennustilaa, voit ladata kaiken iCloudissa pitämäsi. Älä ole vielä huolissasi mistään iCloudin poistamisesta, koska se saattaa poistaa myös paikallisen kopion.

Seuraa tätä Applen tukiopasta, niin saat parhaat tavat ladata ja arkistoida iCloud-tietojasi.

Helpoin tapa arkistoida tiedot on ladata ne iCloud-verkkosivustolta.

Riippuen siitä, kuinka paljon ilmaista tallennustilaa on mobiililaitteellasi, kannattaa ehkä ladata iCloud-sisältösi tietokoneelle.

Löydä uusi tapa varmuuskopioida laite

Useimmilla ihmisillä on yli 5 Gt tietoa Apple-laitteissaan, mikä tarkoittaa, että iCloud-varmuuskopiot ovat ainakin yhtä suuret.

Aloita laitteen varmuuskopiointi manuaalisesti tietokoneelle, joten sinun ei tarvitse luottaa iCloudiin.

iPhone-, iPad- ja iPod touch -käyttäjät voivat varmuuskopioida laitteen tietokoneeseen iTunesin avulla. Jos Macissasi on macOS Catalina tai uudempi, sinun on varmuuskopioitava mobiililaitteesi sen sijaan Finderilla.

Varmuuskopioinnin edistymisen kuvake muuttuu poistopainikkeeksi, kun varmuuskopiointi on valmis.

Mac-käyttäjät voivat Time Machinen avulla varmuuskopioida ulkoisen aseman.

Jos noudat edellistä vaihetta ladataksesi iCloud-tiedot laitteellesi, sinun on varmuuskopioitava se nyt, jotta tiedot pysyvät turvassa.

Poista sovellukset ja iCloudista tallennustilan vapauttamiseen

Tähän mennessä sinulla on oltava paikallinen kopio kaikesta, mitä haluat säilyttää iCloudista, ja varmuuskopio kyseisistä tiedoista erilliselle tietokoneelle tai ulkoiselle asemalle.

On aika poistaa tietoja iCloudista, jotta käyttösi olisi alle 5 Gt.

Vähennä iCloud-tallennustilaa hallitsemalla näitä ohjeita:

  • Valokuvat ja videot
  • iCloud Drive -asiakirjat
  • Alkuperäiset ja kolmannen osapuolen sovellustiedot
  • iCloud-tilin sähköpostit ja liitteet
  • iPhone, iPad ja iPod touch iCloud -varmuuskopiot
ICloud-palvelujen poistaminen käytöstä antaa sinulle mahdollisuuden ladata sisältö laitteellesi.

Vaihe 3. Peruuta maksettu iCloud-tilaussuunnitelmasi

On aika peruuttaa maksettu iCloud-tallennustilaus. ICloud-tallennustilan muutokset tulevat voimaan nykyisen maksukauden lopussa, mutta Apple antaa sinulle yleensä vielä 30 päivää aikaa poistaa sisältöä, jos käytät edelleen yli 5 Gt.

Voit peruuttaa iCloud-tallennustilauksen millä tahansa laitteella.

ICloud-tallennustilan peruuttaminen iPhonesta, iPadista tai iPod touchista:

  1. Mene Asetukset> [Nimesi]> iCloud> Hallinnoi tallennustilaa.
  2. Napauta Muuta tallennustilapakettia> Päivitä asetukset.
  3. Kirjoita Apple ID -salasanasi ja napauta Hallitse.
  4. Valitse Vapaa 5 Gt tallennusvaihtoehto ja napauta Tehty.
  5. Vahvista haluamasi Alenna varastoosi.
Valitse ilmaiset 5 Gt: n vaihtoehdot alennusvaihtoehdoksi.

ICloud-tallennustilan peruuttaminen Macista:

  1. Avaa Omena valikko ja siirry kohtaan Järjestelmäasetukset> Apple IDja valitse sitten iCloud sivupalkista.
  2. Klikkaus Hallinnoi> Muuta tallennussuunnitelmaa> Päivitä asetukset.
  3. Kirjoita Apple ID -salasanasi ja napsauta Hallitse.
  4. Valitse Vapaa 5 Gt tallennusvaihtoehto ja napsauta Tehty.
  5. Vahvista tietosi ja napsauta Tehty.
Valitse ilmainen tallennustila päivitysvaihtoehtona.

ICloud-tallennustilan peruuttaminen Windows-tietokoneelta:

  1. Avata iCloud Windowsille.
  2. Klikkaus Tallennus> Muuta tallennussuunnitelmaa> Päivitä asetukset.
  3. Valitse Vapaa 5 Gt tallennusvaihtoehto ja napsauta Tehty.
  4. Vahvista tietosi ja napsauta Tehty.

Pidä valokuvasi pilvessä Google-kuvien kanssa

Yksi parhaista asioista ylimääräisen iCloud-tallennustilan maksamisessa on tallentaa niin monta valokuvaa kuin haluat pilveen. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää niitä kaikilla laitteillasi.

Se ei ole mahdollista, jos peruutat maksetun iCloud-tallennustilapaketin, ellei sinulla ole alle 5 Gt valokuvia.

Voit kuitenkin saada kaikki samat edut ilmaiseksi Google Photosin avulla, jonka avulla voit ladata rajattomasti valokuvia, jotta voit käyttää niitä millä tahansa laitteella. Siirrä iCloud-valokuvat Googleen, jotta sinun ei tarvitse maksaa iCloudista uudelleen!

Uusimmat viestit